Snapchat-1460033660.jpg

Hej

Hjertelig velkommen til min blog. Jeg skriver om feminitet, moderskab, nærvær til store og små og parforholdet. Håber du vil nyde læsningen!

Er moderne stofbleer den ultimative løsning?

Er moderne stofbleer den ultimative løsning?

Der er et enkelt reklamelinks i teksten, det er markeret med *

Inden man vælger at bruge moderne stofbleer, har man garanteret gjort sig nogler overvejelser omkring hele molevitten. Det gjorde jeg i hvert fald, men i sidste ende sprang jeg ud i at prøve dem, for ellers ville jeg jo aldrig finde ud af, om det var noget for os. Jeg har nu haft en stor pakke på prøve i en lille månedstid, og det har jeg været super glad for.

Hvordan er det så gået med at afprøve de moderne stodbleer?

Jeg synes, det er gået rigtig fint. I den pakke jeg lejede fra Lille Krys stofbleblibliotek*, var der en god blanding af forskellige slags. Aio bleer, Aio2 bleer, fromsyet bleer, hybrid bleer og forskellige covers. Jeg vil i dette indlæg ikke komme ind på, hvad de forskellige bleer gør og kan, men det kan du læse mere om her, hvis du er interesseret. 

I starten af prøveperioden var jeg meget opsat på, at vi kun skulle bruge stofbleer! Vi skulle jo virkelig afprøve det, og finde ud af hvordan det ville være at være en stofblesfamilie, men da Jon ikke var særlig hooked på at skulle bruge dem, blev vi enige om deltidsbrug. 

Men ville vi så stadigvæk være en smart stofblesfamlie, hvis vi kun brugte dem på deltid? Og, ja selvfølgelig er vi det, men det er jo slet ikke det det handler om, kun lige lidt for mig. Men det må jeg arbejde lidt med, for det vigtigeste er, at det er lækkert og rart for Felix ;-)

Vi endte som sagt på en deltidsordning, hvor jeg bruger stofbleer, når jeg er alene med Felix, og engangsbleer i weekenderne og om natten, når Jon også er hjemme. 

Hvad så nu efter endt prøveperiode?

Jeg er faldet pladask for stofbleerne, og synes det føles så rart at give Felix sådan en ble på fremfor en engangsble. Desværre følger der en del vask med, og jeg endte med at vaske hver tredje dag. Vi har nu købt vores eget lille lager af stofbleer, som jeg kan bruge, når jeg går hjemme med Felix i hverdagene.

Aio2 bleerne er dem, jeg blev gladest for. De er bygget op på den måde, at de har en yderskal, som er vandafvisenden, derefter bygges bleen op med forskellige indlæg. Det vil sige, at jeg kan bruge yderskallen flere gange, helt op til 5-6 gange, før den skal vaskes, med mindre den bliver meget beskidt eller lugter meget af tis. Jeg hænger den til luftning ude på altanen imellem bleskift, og så har jeg lavet mine egne ekstra indlæg af gamle håndklæder. 

Vi har i første omgang købt 5 stk Aio2 bleer hos KoogKo, og jeg er helt vilde med dem. De er sindsyge lækre, med fleece i kanterne så det er dejligt blødt ind mod Felix' hud, og så kommer de i de sødeste mønstre. Jeg har købt dem med velcro, da jeg synes, det var nemmeste at lukke bleen med. Det er nemlig ikke altid, at Felix gider at stå eller ligge stille for at få ble på, så tog det ret lang tid med at knappe. Omvendt så kan Felix bedre lukke bleen op, når den er med velcro ;-)

Vaskning af bleerne

Ja, som skrevet, så vasker jeg ca hver tredje dag, og der skal heller ikke gå flere dage, for så lugter det alt for kraftigt af tis. Det er super nemt at vaske dem, jeg smider det hele ind i vaskemaskinen med andet, som skal vaskes på 60 grader, og så hænger jeg det op bagefter. Jeg skyller oftest bleen og mine vakseklude fri for lort, inden jeg ligger dem til vask. 

Jeg har overvejet en mere lukket spand på badeværelset, hvor jeg kan putte wetbaggen (vandafvisende og lugtfri pose) ned i, så det evt ikke lugter så meget af urin, men indtil videre går det fint med, at wetbaggen hænger på indersiden af badeværelsesdøren. 

Fordele og ulemper ved stofbleerne

Fordele:

 • Stof mod hud (forestil dig at vi skulle gå med en plastik underbuks...?)

 • Oftere ble skift

 • Mere bare røv og luft ;-)

 • Felix er blevet mere bevidst om, hvornår han tisser eller laver lort

 • Vi snakker mere om bleens indhold, da den jo skal ned i toilettet (Han peger selv derned)

 • Flotte bleer (har jo lyst til at man skal kunne se dem hele tiden;-))

 • Genbrug (jeg smider ikke en ble ud, hver gang han skal skiftes)

 • Nemme at håndtere, selvom det kræver lidt mere "arbejde" at skulle tage en stofble på frem for en engangsble

Ulemper:

 • Oftere vask (dyrt for os, da vi vasker i fællesvask i kælderen)

 • Kræver mere plads til opbevaring af bleerne, klude og wetbags

 • Man skal sætte sig ind i, hvordan det fungere og skabe nye rutiner mht skiftning, vask og opbevaring

Er moderne stofbleer den ultimative løsning?

For mig helt personligt, så ja! Jeg ville gerne bruge dem fuldtid, da jeg ser så mange gode fordele ved dem. Havde jeg min egen vaskemaskine, ville jeg nok have prøvet mere på at overtale Jon til, at vi skulle bruge dem hele tiden. Men hvem ved, hvordan det ser ud med barn nr 2? ;-)

Vidste du at vuggestue kan være skadeligt for de sociale kompetencer?

Vidste du at vuggestue kan være skadeligt for de sociale kompetencer?

6 hemmeligheder til en rolig ulvetime

6 hemmeligheder til en rolig ulvetime