Snapchat-1460033660.jpg

Hej

Hjertelig velkommen til min blog. Jeg skriver om feminitet, moderskab, nærvær til store og små og parforholdet. Håber du vil nyde læsningen!

Ammeforberedning igen igen - 2. gang lykkens gang ;)

Ammeforberedning igen igen - 2. gang lykkens gang ;)

Amning, amning hvad går det ud på?

Jeg ved ikke, om du kender det, måske hvis du har været gravid eller er det nu, at man ikke snakker vildt meget om amning inden. Jeg var i hvert fald mest optaget af selve graviditeten og så den forestående fødsel, og jeg tænkte optimistisk, at amningen nok skulle gå for mig og min lille baby. Jeg tog dog et ammeforberedende kursus hos Den gode barsel, og det syntes jeg var rigtig godt, og jeg følte mig godt klædt på.

Fødslen kom og den klarede jeg med bravour, men amning var derimod den anden sag. Jeg havde meget indadvendte brystvorter, så det var utroligt svært for Felix at tage ved. Det endte med ammebrikker, udmalkning som en anden maren malkeko, og en kort indlæggelse med Felix, da jeg var fuldstændig grædefærdig over, at amningen ikke fungerede, og han havde lidt gulsot.

Man bliver jo heldigvis klogere med tiden, og de erfaringer man tager sig undervejs, så denne gang skal det være en anden ammehistorie :)

Ammeforberedelse til den store guldmedalje

Jeg endte med en succesoplevelse alligevel, trods start problemer, og fuldammende Felix med at venstre bryst, han fik dog lidt supplering i starten, indtil min egen produktion var med. Nød virkelig at jeg overhovedet kunne amme ham, men jeg var så skæv i kroppen til sidst, at jeg var ved at blive sindsyg. Så denne gang skal højre bryst med.

Igennem min mor, der er sundhedsplejerske, har jeg fået en lille “sugekop”, som laver et vakuum på selve brystvorten og trækker den så lidt ud. Jeg bruger den lidt her i min graviditet, men ikke for meget, da brystet ikke skal blive stimuleret, så der er risiko for at fødselen går igang, men bare nok til at vorten titter frem, og den vil vende sig lidt til det ;) Ellers tænker jeg helt klart, det bliver e godt lille redskab i starten af min amning.

Derudover låner jeg en brystpumpe af min veninde, og jeg har købt en fra Den gode barsel, som jeg glæder mig til at prøve. Den er bare et stykke, og så sætter man den på brystet med et vakuum, og ammer så ved det andet brystet, som så får mælken til at løbe ved det bryst, hvor pumpen sidder. Jeg synes, det lyder og ser virkelig interessant ud, så glæder mig meget til at prøve den.

De bedste vilkår for en god ammestart

Man får det jo at vide en del gange i løbet af sin graviditet, at det vil være rigtig godt, hvis man undgår for mange besøg i de første par dage for at få ro omkring amningen, men jeg ved ikke, hvor mange der egentligt lytter til dette råd?

Jeg ville ønske, at jeg havde lyttet til det. Felix blev født hjemme - det skal lillesøster også - min mor og Jon var med til selve fødslen, 7 timer senere kom min svigermor og var en time eller der omkring, om aften kom min far og mine tre søstre. Dagen efter var mine forældre der stadigvæk, og min svigerfar og svigerinde kom også. Plus Jon, Felix og jeg var lige ude forbi hospitalet for at få ammevejledning. På anden dagen skulle vi så igen på hospitalet for at få taget hælprøve og hørerscreening, og der blev vi så indlagt.

Ja, så der var ikke meget ro omkring mig i de første par døgn, det har jeg så tænkt mig, at det skal der være denne her gang. Jeg har et ønske om at ligge hud-mod-hud med hende, indtil vi skal ud på hospitalet fora t få taget de to prøver, og så derefter kan der komme besøg. Jeg har også snakket med min mor om, at hun bliver i længere tid denne gang end sidst, da vi jo også har Felix.

Jeg har ikke fortrudt besøgene under Felix´ første par døgn, men set i bakspejlet kunne jeg godt have brugt noget ro og nærvær. Jeg vidste ikke bedre, jeg kendte ikke til de følelser, der kan komme op i en efter en fødsels, og selvom jeg havde været til ammeforberedende kursus, så var alt glemt, da jeg endelig lå der. Jeg tog ikke engang papirerne frem, hvilket var vildt ærgerligt. Jeg kunne også have ringet til dem, så de kunne komme ud på amme besøg, en det skændende jeg ikke en tanke.

Denne gang bliver det forhåbentligt anderledes, og jeg jeg gør i hvert fald alt nu for at forberede mig på de udfordringer, som jeg kan forestille mig, at jeg kan ramle ind i, og så må tiden så vise mig, hvordan det kommer til at gå. Lillesøster skal selvfølgelig også være med på planen, og det er jo ikke altid sådan nogle små poder er med på den ;)

Hvis du har lyst til at dele din amme historie, er du meget velkommen til det, skriv det gerne i en kommentar her nedenunder :)

Ny stor begejstring og spænding

Ny stor begejstring og spænding

Gravid igen - Det kom lidt uventet :)

Gravid igen - Det kom lidt uventet :)