Snapchat-1460033660.jpg

Hej

Hjertelig velkommen til min blog. Jeg skriver om feminitet, moderskab, nærvær til store og små og parforholdet. Håber du vil nyde læsningen!

Tiden den går jo, når man får børn….?!

Tiden den går jo, når man får børn….?!

Inden jeg selv blev mor, havde jeg hørt forældre tale om, at tiden bare forsvandt, når man fik børn. Der var pludselig ikke tid nok til praktiske gøremål, samvær, alene-tid, kærestet-id osv. Jeg tænkte lidt for mig selv, det kan da ikke passe, det handler vel bare om, at man ikke prioriterer sin tid ordenligt, eller hvorfor tager man ikke sit barn med i opgaverne?

Jeg trækker nu det hele tilbage og må indrømme, at tiden virkelig går hurtig, når man får børn. Jeg kan stå op om morgen og lægge en plan i mit hoved over de ting, jeg gerne vil nå i løbet af dagen, og tænke at det ser sgu da meget for fornuftigt ud. Jeg går stille og roligt i gang med min lille liste, men der går ikke længe, før jeg hører MOOOAAAARRR inde fra værelset, så jeg må afbryde og gå ind og hjælpe med noget LEGO, en bil eller hvad det nu er. Tilbage til mit lille gøremål, MOOOOAAARRR og nogle små fødder der kommer løbende, og jeg afbrydes igen.

Tiden går med masser af nærvær

Alle de ting jeg havde tænkt mig, jeg skulle nå den dag, eller havde brug for blev gjort, så det var nogenlunde rart at være i lejligheden, må jeg for det meste skyde en hvid pil efter, og nogen gange er jeg blevet afbrudt så meget, at jeg ikke kunne huske, hvad jeg var i gang med.

Så er det, at jeg stopper op, trækker vejret og tænker: Hov min søn har brug for mig til et eller andet, han vil mig noget, hvad med at jeg sætter mig ned og finder ud af, hvad det er. Jeg får slået min praktiske hjerne fra, sat mig på gulvet, og vi fordyber os i LEGO. Tiden går, men vi hygger os. Felix kigger glædeligt op på mig, og øjnene stråler, og munden er et stort smil. Det var jo lige præcis derfor, jeg ville gå hjemme med ham, for at være en del af dette og nyde ham, mens jeg kan :)

Når han er fyldt op igen af nærvær, kan jeg gå ud og fortsætte med mine gøremål, f.eks. at vaske overflader af. Felix kommer trippende og ser spanden med vand, han forsvinder ud i køkkenet for at vende tilbage med sin egen klud, som han dupper i vandet og hjælper mig med at tørre overfladerne af. På en eller anden mystisk måde formår jeg alligevel at komme lidt i mål med de ting, jeg gerne ville, men det er ikke sket i det tempo, jeg havde forestillet mig, den rækkefølge jeg havde planlagt, eller med det overskud som jeg havde om morgen. Det er derimod sket med små afbrydelse af leg med LEGO, biler eller en leverpostejsmad, og med glædeligt hjælp fra min lille skønne søn.

Prioriterer tiden der går

Jeg synes, det kan være virkelig udfordrende at prioritere min tid, efter jeg er blevet mor. Jeg har jo besluttet at tiden, hvor Felix sover, er min tid og ikke til praktiske gøremål, men det er sgu også svært at finde ud af, hvad jeg så gerne vil med min egen tid; Skal jeg snuppe en lille lur, skrive på bloggen, gøre reklame og promovere på Instagram, dyrke yoga, meditation eller anden form for motion, skal jeg læse bog eller noget helt andet?

Jeg kan tænke, at jeg burde lave det og det i min børnefrie tid, men jeg har også brug for og lyst til at min tid bliver brugt på ting, jeg faktisk har lyst til, og når jeg så egenlig har fået noget flow i gang, så vågner Felix, og jeg må lægge det hele fra mig igen. Det er til tider ret irriterende, og der er dage, hvor jeg bare ønsker mig helt fri for barn, mand, lejlighed, madlavning, rengøring osv, og bare kunne lave det, jeg nu har lyst til og fordybe mig i det, indtil jeg ikke kan mere.

Det vender jo tilbage en dag, og indtil den dag kommer, vil jeg bliver ved med at øve mig i at prioriterer min tid, så den er givet bedst muligt ud for mig selv. Vigtigt at jeg har noget tid og nogle aktiviter for mig selv, så det må jeg bliver bedre til.

Hvordan jeg planlægger min tid, så den ikke løber fra mig

Det hjælper for mig at jeg skrive ned og faktisk strukturer min tid, også alene-tid, kæreste-tid, blogger-tid osv. Det kan måske lyde enormt påtaget, at man så skal have alenetid eller kærestetid lige på det tidspunkt, men jeg har bare erfaret, at jeg kommer ikke til at gøre de ting, som er gode for mig eller for vores forhold, hvis jeg ikke får dem planlagt og skrevet ned. Tiden løber simpelthen fra mig, eller jeg får kastet mig foran tv’et og så er den dag gået, det er jo mega ærgerligt, når der nu er en helt masse andre, gode, rare og hyggelige ting, jeg kan give mig til, og som rent faktisk udvikler min hjerne eller i hvert fald holder den vedlige ;)

Jeg har købt “My favorite planner” af Sussanne Wexø - dette er ikke reklame, kun til inspiration - og jeg er super glad for den. Jeg bruger den on and off i perioder, men når jeg bruger den, så kigger jeg i den hver dag og for skrevet ned, hvad mine fokus punkter er. Den har et lækkert design, så jeg gider godt at sidde med den og skrive i den. For mig betyder det også meget, at jeg kan sidde med den i hånden og skrive, da det giver mig en anden nærhed end at skrive på computer eller telefon.

Jeg har ladet mig inspirere af denne kaldender og har lavet min egen lille udgave, som har fokus på, hvor man er henne i sin cyklus. Jeg har valgt at lave dette fokus, da jeg selv fik øjenene op for, hvor forandrende det var for mig at begynde at planlægge efter min cyklus, så det vil jeg nu gerne give videre til jer.

Du klikker bare på billedet, så åbner den i et nyt vindue, hvor du kan hente filen ned.

Det mest priviligerede og vigtige job i mit liv

Det mest priviligerede og vigtige job i mit liv

Hvordan er det lige, skal man tilbage til job efter endt barsel?

Hvordan er det lige, skal man tilbage til job efter endt barsel?