Snapchat-1460033660.jpg

Hej

Hjertelig velkommen til min blog. Jeg skriver om feminitet, moderskab, nærvær til store og små og parforholdet. Håber du vil nyde læsningen!

Gravid igen - Det kom lidt uventet :)

Gravid igen - Det kom lidt uventet :)

“Gravid, ej det mener du ikke…?!”

Det var lørdag sidst i vinterferien. Jeg havde haft en uge med masser af ny energi ift. til min blog. Jeg var ved at få et samarbejde op at køre omkring kvinder og cyklus, og jeg havde sagt ja til at skrive for La Chika et kvindeligt onlinemagasin, og ja jeg havde bare været høj hele ugen med en fantastisk energi. Den her lørdag havde jeg brugt formiddagen på at sidde på cafe og arbejde med de forskellige projekter, der var også blevet røget lidt smøger i løbet af dagen, og sidst på dagen tog vi en tur i mosen.

Efter aftensmaden begyndte vi at snakke om graviditet og menstruation, hvor det gik op for mig, at jeg var gået ret mange dage over. Jeg havde en graviditetstest liggende, så jeg gik simpelthen ud og tog den. Den var glødende positiv!

Jeg vidste simpelthen ikke, om jeg skulle grine eller græde, men jeg husker, at jeg grinede ret meget, og at Jon bare kiggede på mig og sagde; “Det mener du ikke ?!”. Vi havde forestillet os, at jeg først skulle blive gravid til efteråret, men nu var den jo positiv, og jeg sagde straks, at jeg ikke ville få det fjernet. Vi var jo enige om, at vi gerne vil have 2 børn, men mit grin begyndte at blive til gråd, og jeg blev helt tavst. Vi sad et stykke tid og kiggede på hinanden og vidste ikke helt, hvad vi skulle sige. Det tog os nogle dage at synke den nye viden og snakke det hele igennem, men glæden kom heldigvis efter chokket havde lagt sig ;)

Kvalme, kvalme og atter kvalme hører åbenbart med til den graviditet

Jeg havde egentligt masser energi i den første uges tid, og jeg var optimistisk omkring det første trimester, og tænkte at der vel var en chance for, at jeg ikke skulle lide så meget af kvalme og opkastninger igen, som jeg gjorde med Felix.

Jeg skulle komme til at tage de tanker og ord i mig igen ret hurtigt! I de første tre måneder plus lidt mere, lavede jeg stort set ikke andet end at ligge på sofaen med en kold klud, løbe ud på toilettet og kaste op, og så ellers prøve at kæmpe mig op for at være noget for Felix og på det tidspunkt også Petra. Hold nu op det var ulideligt og virkelig ikke sjovt at have det så dårligt samtidigt med, at skulle agere mor, husmor og kone.

Det var ren overlevelse hjemme hos os. Jon gjorde det bedste for mig med at lave mad, og holde lejeligheden nogenlunde ren og være der for Felix, men det tog så hårdt på vores forhold, at vi havde sgu en mindre krise midt i det hele og den skulle blive ved med at hænge fast for os i nogle måneder endnu.

Jeg havde så meget madlede, og jeg anede ikke, hvad jeg havde lyst til at spise, men primært stod den på; Pulverkartoffelmos med bacon og rødbeder, krydderboller med smør, kakao, Kims Snack Chips med Holiday dip, agurkestave og havregrød :)

Det er simpelthen utroligt, hvordan man overlever det og kommer igennem det, og jeg har så stor respekt for de kvinder, som lider så voldsomt af kvalme i hele deres graviditet, det er virkelig flot klaret. Under mit første trimester var både Jon og jeg stålfaste på, at vi ikke skal have flere børn. Jeg syntes, det var så hårdt at have et barn samtidigt med, at jeg havde det så dårligt og skulle prøve at være noget for mig selv og for Felix. Der var det jo anderledes, da jeg var gravid med Felix, for der kunne jeg bare være mig, uden at jeg skulle forholde mig til nogen. Så ja tanken om, at jeg skulle være gravid igen og så have 2 børn, var/er overhovedet ikke tiltrækkende :)

Sommerlækker og nye vaner som gravid

Kvalmen forsvandt, jeg kan ikke helt huske hvornår, men i hvertfald har den ikke været der i mit 2. trimester. Jeg har haft det rigtig godt, masser af fornyet energi og overskud til at kigge indad og få nogle nye vaner, eller i hvertfald prøve på at skabe nogle nye sunde og gode vaner for mig selv.

Jeg forkæler mig selv med nyt lækkert gravid-sommertøj, da jeg jo er gravid på et andet tidspunkt denne gang end med Felix, så der skal lige lidt nyt til tøjet fra den gang. Jeg hygger mig så meget med Felix, vi kigger i bog fra da han blev født og var lille, og i takt med at maven vokser, snakker vi meget om, at der er en baby derinde.

Jon og jeg begynder stille og roligt at komme ud af den mindre krise, vi befandt os i. Nu da jeg er mere tilbage i mig selv, og har taget en beslutning om at være mere opmærksom på mig selv, mine følelser og tanker, så kan Jon og jeg bedre snakke sammen, og vi får taget os nogle rigtig gode snakke her i løbet af sommeren.

Beslutningen om at have mere fokus på mig selv, hvad der er godt for mig og min krop er bare guld værd. Selvom jeg er mor og gravid, er det jo ikke ensbetydende med, at jeg skal glemme og tilsidesætte mig selv fuldstændigt. Jeg nyder at have noget mere fokus på mig selv og give mig selv en masse nærvær, kærlighed og omsorg, så er der også mere at give af til Jon og Felix :)

Der er lidt ventetid endnu i den graviditet

Nu er jeg så lige gået ind i 3. trimester, og jeg er spændt på, hvor hårdt det kommer til at blive. Jeg bliver jo større, men Felix skal jo stadigvæk ud og lege, så forhåbentligt kan jeg blive ved med at følge med ;)

Jeg skal i gang med at forberede mig mere mentalt og fysisk på selve fødslen, det har jeg ikke prioriteret endnu, men der er jo også masser af tid endnu. Sidst brugte jeg Smertefri Fødsel, så det bliver det også denne gang.

Da vi fik at vide, at vi skulle have en pige, kunne jeg slet ikke være i mig selv. Jeg var nødt til at spørge sygeplejersken to gange, om hun var helt sikker, og det på trods af, at jeg selv kunne se kønsløber og klitoris, men tænk hvis hun tog fejl, og jeg gik og glædede mig til en pige i så lang tid?! Men hun forsikrede mig om, at det var en pige, og jeg kunne sagtens slappe af omkring det. Så ja nu glæder vi os bare SÅ meget til at lillesøster kommer til oktober ved en planlagt hjemmefødsel :)

Tak fordi du læste med, og jeg bliver så utrolig glad, hvis du vil følge med her på bloggen.

Husk at du kan også følge mig på Instagram og Facebook.

Ammeforberedning igen igen - 2. gang lykkens gang ;)

Ammeforberedning igen igen - 2. gang lykkens gang ;)

Sådan skruer du ned for tempoet i løbet af sommeren!

Sådan skruer du ned for tempoet i løbet af sommeren!