Snapchat-1460033660.jpg

Hej

Hjertelig velkommen til min blog. Jeg skriver om feminitet, moderskab, nærvær til store og små og parforholdet. Håber du vil nyde læsningen!

6 hemmeligheder til en rolig ulvetime

6 hemmeligheder til en rolig ulvetime

Ordet ulvetime stammer fra det svenske udtryk “vargtimmen”, som hentyder til tiden lige før daggry, som er i tidsrummet 03-05. I 1979 blev udtrykket brugt i tiden mellem hentning af børn til aftensmad, sådan som vi bruger ordet i dag. 
— Wikipedia

Nu er sommeren forbi, og hverdagen kalder igen i de små hjem. Mange af jer kender jo nok til denne "ulvetime", men hvordan får I så det bedste ud af den?

Da jeg har valgt at gå hjemme, tænkte jeg, at vi ville undgå den stund, men jeg kan godt fornemme, at den også vil opstå her. Jeg har derfor fundet mine små hemmeligheder for at stunden bliver hyggelig i stedet for alt for stressende, og dem vil jeg dele med jer.

Mine 6 små hemmeligheder

1. Cykeltur - Vi har en ladcykel med el, hvor Felix har sit eget sæde, og her i løbet af sommeren har vi cyklet en tur hen på eftermiddagen. Nogen dage bare det at cykle rundt og kigge på byen, andre dage for at cykle hen på en legeplads. Da Felix og jeg jo er hjemme hele dagen - med mindre vi er ude af huset om formiddagen - så er det lækkert at komme lidt væk og få noget luft forandring. Når jeg cykler med Felix, giver det også mig et pusterum, og han kan også bare sidde afslappet og kigge på verden, der suser forbi. På den måde for vi begge noget ro, og er vi ude, når Jon kommer hjem for arbejde, for han også ro til at komme hjem og slappe lidt af, inden aftensmad og putning.

2. Luft renser - Det med at komme ud og få noget luft er virkelig godt til at rense hele systemet. Du har måske siddet inde hele dagen på kontor, kørt truck på lageret eller rendt med andres unger hele dagen, og dit barn har også været indelåst i institution. Så det kunne være værd at overveje at hente på cykel eller gåben fra institution, så begge parter kan få noget luft, og man kunne evt stoppe ved en legeplads på vejen hjem.  

3. Bibliotekstur - Da vi ikke bor langt fra et bibliotek, bruger vi det ofte. Felix er vild med at komme og kigge i bøger, og lege med de andre børn. Det kunne også være en fin eftermiddagsaktivitet, hvor man kunne fordybe sig i en bog uden forstyrrelsen af vasketøjsbunken, madlavning eller andre, der skal have hjælp. 

4. Ro på - Har du ikke mulighed for at hente på cykel, gåben, tur til legeplads, eller andre små ture inden I når hjem, så brug de første 10-15 min på at lande, når I kommer hjem. Lad alle gøremål være, og sid lige og træk vejret og mærk efter, hvad du har brug for. Børnene har også brug for at lande og vende sig til at være hjemme. Der er ikke nogen krav om at skulle stille an med en helt masse, tværtimod er sunde nemme snacks lige sagen, og de kan forberedes dagen før eller om morgen. 

5. Handle - Undgå virkelig at skulle handle, når du har hentet. Det er det travleste tidspunkt i supermarkederne, og I vil alle sammen bare helst hjem. Planlæg dine indkøb, så du handler en gang om ugen til hele ugen, måske skal der i løbet af ugen købes mælk og smør, men alt andet er ordnet. Du kan også handle over nettet og få det bragt hjem, hvis det passer ind i jeres familie. Jeg gør det, at jeg handler lørdag eller søndag morgen, hvor der næsten aldrig er nogen i REMA;-)

6. Aftensmad - Det fungere så godt for os, at jeg har planlagt ugens aftensmåltider, så vi ved, hvad vi skal have. Vi hjælpes ad med at lave maden, eller fordeler opgaverne imellem os. Du kan sagtens inddrage børnene i madlavningen, bare pyt med at agurkerne ikke er skåret lige efter din bog, men at børnene har haft det hyggeligt og sjovt.

Håber ideerne kan skabe inspiration til jeres "ulvetime", så den bliver rar og hyggelig for alle parter :-)

Er moderne stofbleer den ultimative løsning?

Er moderne stofbleer den ultimative løsning?

Mine 10 bedste råd til at skabe mere nærvær i hverdagen

Mine 10 bedste råd til at skabe mere nærvær i hverdagen